Het Streek-ei

Het Streek-ei is niet zomaar een ei. Het is een vrije-uitloop-ei en is gelegd door een kip uit je eigen Streek die je dus maar zo buiten kan zien lopen als je in eigen streek onderweg bent. De kippen leven in een authentiek klein kippenhok, zoals vroeger in vele weilanden gewoon was om te zien. Onze dieren hebben een vrije-uitloop en dus alle ruimte om zich vrij te bewegen, zowel binnen als buiten.

Onze kippen eten biologisch voer met ingredienten uit eigen Streek en worden verzorgd door mensen uit je Streek. Zij worden daarbij ondersteund door mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt, ook uit de eigen Streek.

Het Streek-Ei is dus letterlijk en figuurlijk dichtbij huis gelegd!

LOGO_StreekEI_DEF

Kippen Beneden-leeuwen5

Streek- Ei en Oud-Hollands-Kippenhok

Tegenwoordig worden de meeste Kip_Haankippen in grote aantallen in enorme schuren ondergebracht. Onze kippen wonen echter in kleine groepen van maximaal 240 kippen. Bovendien leven ze in een mooi Oud-Hollands kippenhok, zoals vroeger veelvuldig te zien was op het platteland. Deze hokken zijn in de loop van de tijd veelal in verval geraakt of afgebroken. Het Streek-Ei ziet deze hokken graag weer terug in het Hollandse landschap.

De hokken van onze kippen zijn gerestaureerd of opnieuw opgebouwd en voldoen zodoende aan de eisen van deze tijd.

Streek-ei met zorg voor dier

Een vrije-uitloopei is een ei gelegd door een kip die ook buiten kan lopen. Onze kip heeft een afwisselender leven dan een scharrelkip die meestal alleen maar binnen de stal kan blijven. Een vrije-uitloopei mag zo heten als de kip oa minimaal 4 m2 uitloopruimte beschikbaar heeft.

De kippen van Het Streek-Ei zijn bruine kippen, ontstaan uit een kruising van meerdere rassen. Ze staan erom bekend mooie bruine eieren te leggen met een goede, stevige eierschaal. De kuikens worden opgefokt op een ander bedrijf, een zogenoemd opfokbedrijf. Hier worden ze ingeënt tegen verschillende ziektes, zodat de kans op een ziekte op latere leeftijd minimaal is en het gebruik van antibiotica nagenoeg nul is.

De kippen blijven hier totdat ze bijna volwassen zijn, ongeveer 17 weken. Op deze leeftijd worden ze overgeplaatst naar ons bedrijf. Eenmaal gewend aan hun nieuwe plek zullen de kippen hun eerste eieren gaan leggen.Ook hebben wij haantjes bij onze kippen. Deze worden dus niet vernietigd bij het opfokbedrijf maar bij ons grootgebracht tot braadkuiken, een ander eerlijk streekproduct.

In tegenstelling tot veel andere bedrijven kiezen wij er bewust voor de snavels van onze kippen niet te kappen. Onze kippen leven tenslotte in relatief zeer kleine groepen en hebben voldoende ruimte en afleiding waardoor ze elkaar minder snel zullen toetakelen met de snavels.

Streek-ei, met zorg voor dier !Vrijheid

Kippen Beneden-leeuwen21

IMG_2083

Streek-ei, ook met zorg voor mens en mileu

Onze kippen eten biologisch voer en/of voer uit eigen Streek in Nederland waardoor er betrekkelijk weinig transport nodig is. En dat is bijzonder vriendelijk voor het milieu.ZorgVoorMensen

Het Streek-ei heeft ook aandacht voor mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een leerachterstand of langdurig werkzoekenden helpen in ons bedrijf.

Het Streek-Ei, ook met zorg voor mens en milieu.

Heb je interesse in Streek Ei? Bel of mail ons dan!

Wij staan je graag te woord!